

dekorasyon
181
Yeme-İçme Danışmanlığı
Emre Ergani’ye Emanet
Hagia Sophia Mansions, sadece tarihsel değil, aynı zamanda ‘damak
hafızasında’ unutulmayacak tatlar bırakacak bir gastronomi yolculuğu
vadediyor. Projede her biri farklı konsepte sahip restoranların yeme-iç-
me danışmanlığını 30 yıldır sektörde birçok başarılı mekana damgasını
vurmuş ünlü işletmeci Emre Ergani yapıyor.
Hagia Sophia Mansions Restaurantları:
Yeşil Ev:
1800’lerin sonunda Osmanlı Tekel Başmüdürü Şükrü Bey için inşa edilen
İstanbul’un ilk 4 katlı ahşap konaklarından Yeşil Ev, modern Türkiye’nin
ilk “brasserie”si ve butik oteli olma özelliğine sahip. Otel kısmı ağustosta
ayından itibaren yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başlayacak olan
Yeşil Ev’in, tarihin izlerini taşıyan gizli bahçesi ise İstanbul’un ruhunu en
güzel şekilde yaşamak isteyenleri ağırlamaya başladı. Yeşil Ev, gelenek-
sel lezzetleri bugünün tatlarıyla harmanlayan menüsü, ev yapımı şerbetle-
ri, kahve çeşitleri, tatlıları ve nargile menüsüyle sofistike bir “Eski İstanbul”
deneyimi vadediyor. Yeşil Ev, restorasyonuyla kazandığı ‘Europa Nostra’
Ödülü’yle ayrı bir önem taşıyor.
Sarnıç Restaurant:
Bizans döneminde inşa edilen bir su sarnıcı içinde yer alan ve adını bu
sarnıçtan alan Sarnıç Restaurant, konuklarını İstanbul’un ihtişamlı tarihine
uzanan bir lezzet yolculuğuna çıkarmaya hazırlanıyor. Dünyanın en etkili
mimarlarından biri olarak kabul edilen Martyn Lawrence Bullard imzasını
taşıyan Sarnıç’ın mutfağı ise; Nobu Miami Beach’ten gelen, Uzakdoğu ve
dünya gastronomi dünyasının usta ismi Ronnie Jariyawiriya’ya emanet.
Odağına Türk mutfağını alan Sarnıç’ın menüsü, dünya mutfağından
Fransız gastronomisinin etkisiyle hazırlanan seçkin lezzetlerden oluşuyor.
Sarnıç’ı dünyanın en önemli restoranları arasında görmeye hazır olun.
Emre Ergani, Sarnıç’la Türkiye’ye ilk Michelin yıldızını kazandırma konu-
sunda oldukça kararlı.
Brasserie Turc:
Bir yanında Ayasofya diğer yanında Eski İstanbul’un yer aldığı benzersiz
konumu ve şiirsel panoramasıyla Brasserie Turc; Yaratıcı Şef David Ship-
man yönetiminde, bir brasserie’nin olmazsa olmazları ile geleneksel Türk
yemeklerini bir arada yorumluyor. Tasarımını Martyn Lawrence Bullard’ın
yaptığı mekanın yeme içme konsepti de yine Emre Ergani’ye ait.
The Sophia
Soğuk Çeşme Sokak’ta İstanbul’un vazgeçilmez kahve kültürünü canlan-
dırarak, ziyaretçilerini çağdaş bir yolculuğa çıkarmaya aday The Sophia,
Ayasofya ve Topkapı Sarayı ile yan yana tarihi bir atmosferde günün
koşuşturmacasını yavaşlatan, huzurlu saatler vadediyor. Atıştırmalıklar,
dondurma çeşitleri ve tatlılar, kahve keyfini tamamlıyor.
Lobby Tea Room
Dekorasyonunda 18. Yüzyıl ortası İstanbul’unu betimleyen ve elle çizilmiş
manzara fresklerinin yer aldığı Lobby Tea Room, Hagia Sophia Mansions
misafirleri için şık ve keyifli bir buluşma yeri olarak ön plana çıkıyor.