Table of Contents Table of Contents
Previous Page  219 / 244 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 219 / 244 Next Page
Page Background

dekorasyon

181

Yeme-İçme Danışmanlığı

Emre Ergani’ye Emanet

Hagia Sophia Mansions, sadece tarihsel değil, aynı zamanda ‘damak

hafızasında’ unutulmayacak tatlar bırakacak bir gastronomi yolculuğu

vadediyor. Projede her biri farklı konsepte sahip restoranların yeme-iç-

me danışmanlığını 30 yıldır sektörde birçok başarılı mekana damgasını

vurmuş ünlü işletmeci Emre Ergani yapıyor.

Hagia Sophia Mansions Restaurantları:

Yeşil Ev:

1800’lerin sonunda Osmanlı Tekel Başmüdürü Şükrü Bey için inşa edilen

İstanbul’un ilk 4 katlı ahşap konaklarından Yeşil Ev, modern Türkiye’nin

ilk “brasserie”si ve butik oteli olma özelliğine sahip. Otel kısmı ağustosta

ayından itibaren yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başlayacak olan

Yeşil Ev’in, tarihin izlerini taşıyan gizli bahçesi ise İstanbul’un ruhunu en

güzel şekilde yaşamak isteyenleri ağırlamaya başladı. Yeşil Ev, gelenek-

sel lezzetleri bugünün tatlarıyla harmanlayan menüsü, ev yapımı şerbetle-

ri, kahve çeşitleri, tatlıları ve nargile menüsüyle sofistike bir “Eski İstanbul”

deneyimi vadediyor. Yeşil Ev, restorasyonuyla kazandığı ‘Europa Nostra’

Ödülü’yle ayrı bir önem taşıyor.

Sarnıç Restaurant:

Bizans döneminde inşa edilen bir su sarnıcı içinde yer alan ve adını bu

sarnıçtan alan Sarnıç Restaurant, konuklarını İstanbul’un ihtişamlı tarihine

uzanan bir lezzet yolculuğuna çıkarmaya hazırlanıyor. Dünyanın en etkili

mimarlarından biri olarak kabul edilen Martyn Lawrence Bullard imzasını

taşıyan Sarnıç’ın mutfağı ise; Nobu Miami Beach’ten gelen, Uzakdoğu ve

dünya gastronomi dünyasının usta ismi Ronnie Jariyawiriya’ya emanet.

Odağına Türk mutfağını alan Sarnıç’ın menüsü, dünya mutfağından

Fransız gastronomisinin etkisiyle hazırlanan seçkin lezzetlerden oluşuyor.

Sarnıç’ı dünyanın en önemli restoranları arasında görmeye hazır olun.

Emre Ergani, Sarnıç’la Türkiye’ye ilk Michelin yıldızını kazandırma konu-

sunda oldukça kararlı.

Brasserie Turc:

Bir yanında Ayasofya diğer yanında Eski İstanbul’un yer aldığı benzersiz

konumu ve şiirsel panoramasıyla Brasserie Turc; Yaratıcı Şef David Ship-

man yönetiminde, bir brasserie’nin olmazsa olmazları ile geleneksel Türk

yemeklerini bir arada yorumluyor. Tasarımını Martyn Lawrence Bullard’ın

yaptığı mekanın yeme içme konsepti de yine Emre Ergani’ye ait.

The Sophia

Soğuk Çeşme Sokak’ta İstanbul’un vazgeçilmez kahve kültürünü canlan-

dırarak, ziyaretçilerini çağdaş bir yolculuğa çıkarmaya aday The Sophia,

Ayasofya ve Topkapı Sarayı ile yan yana tarihi bir atmosferde günün

koşuşturmacasını yavaşlatan, huzurlu saatler vadediyor. Atıştırmalıklar,

dondurma çeşitleri ve tatlılar, kahve keyfini tamamlıyor.

Lobby Tea Room

Dekorasyonunda 18. Yüzyıl ortası İstanbul’unu betimleyen ve elle çizilmiş

manzara fresklerinin yer aldığı Lobby Tea Room, Hagia Sophia Mansions

misafirleri için şık ve keyifli bir buluşma yeri olarak ön plana çıkıyor.