Table of Contents Table of Contents
Previous Page  137 / 212 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 137 / 212 Next Page
Page Background

dekorasyon

135

olması sayesinde yerleşimin

araziyle kaynaşması ve bir

parçası olması sağlanmıştır.

Cephede kullanılan taşlar

ve çevredeki yoğun zeytin

ağaçlığı eklendiğinde, orta-

ya doğa üzerinde hakimiyet

kurmak yerine birlikte var

olan dingin ve uyumlu bir

tesis ortaya çıkartılmıştır.

Uzak Doğudan adil ticaret

ilkeleri çerçevesinde etik

koşullarla ithal edilen tik

ağacını çok geniş ölçekte

uyguladık. Bölgenin orijinal

bitki örtüsüne özenle sadık

kaldık ve bölgeye özgü bit-

kiler kullandık. Bu bitkilere

örnek olarak Ege bölgesin-

den tedarik edilen Begonvil

(Bougainvillea spectablis),

Lavanta (Lavandula Angus-

tifolia), Kekik (Thymus)

ve Yasemin’i (Jasminum)

verebiliriz. Projenin mimarı

Antonio Citterio’nun, Man-

darin Oriental, Bodrum için

vizyonu, kendi sözleriyle

“zarif ve çağdaş stilde ser-

bestçe akan, doğayla kesin

bir bütünleşme hissi veren

bir mekan” tasarlamaktır.

Dünyaca ünlü İtalyan

mimar Antonio Citte-

ro, Mandarin Oriental,

Bodrum’un 129 misafir

odasını 21. yüzyılın modern

stilinde tasarlarken, resor-

tun gözalıcı manzarasının

sunduğu tüm olanaklardan

da yararlanmış. Otelin

tasarım unsurlarında,

Mandarin Oriental’in doğu

kökenli izlerinin yanı sıra

yerel öğelere gösterilen

özen de dikkat çekiyor. Tüm

bu detaylar Grup’un misafir

odaklı teknolojisi ve eğlence

sistemleriyle birleşiyor.

Orchid Spa Suite