mekan
230
İ
stanbul’da tarihin en güzel tanıklarından biri olan Galata, ambiyansı,
özel lezzetleri, tarihi mimarisi ile yepyeni bir mekan olan Nola İstanbul’a
ev sahipliği yapıyor. Her gün benzersiz tatlarını lezzet tutkunlarıyla
buluşturan Nola İstanbul, Galata’da konumlanan mekanlardan farklı olarak
geniş bir bahçe içinde yer alıyor.
Nola İstanbul’u arka cepheden boydan boya saran duvar 1200 yıl kadar önce
Cenevizliler tarafından inşa edilen ve 1453’te Fatih Sultan Mehmet’in emriyle
yıkılan surların ayakta kalan bir parçası. Bu köklü ve tarihi mirasa sahip
çıkmak isteyen Nola İstanbul, müşterilerine keyifli ve ferah bir ortamda,
dünya lezzetleri sunmanın yanı sıra çeşitli kültür-sanat aktiviteleri ile de
İstanbul’un gözde mekanlarından biri olmayı hedefliyor.
Konumu gereği tarihsel bir değere ev sahipliği yapan Nola İstanbul’un menü-
sü de mekânın ambiyansına uygun olarak oluşturuldu. Akdeniz Mutfağı’nın
yanısıra Türk Mutfağı’ndan lezzetli örnekler sunulan menüde yer alan tüm
tarifler dünya mutfağı literatüründe yer aldığı orijinal tarifleriyle hazırlanıyor.
Nola İstanbul’un mutfağına giren her bir malzeme özenle ve kendi yörelerin-
den seçiliyor. Pizza ve makarnalarda kullanılan peynirler İtalya’dan ithal edi-
lirken, tatlı patatesler Hatay’daki özel üreticilerden, firik bulguru Antep’ten,
zeytinyağı ise Balıkesir’den temin ediliyor. Nola İstanbul’da ekmekler, dört
farklı şekilde özel olarak üretiliyor ve saat başı fırınlanıyor. Bu sayede ekmek-
ler her zaman taze ve sıcak olarak servis ediliyor.
E
şsiz boğaz manzarası, seçkin sunum ve enfes lezzetle-
riyle 21 yıldır misafirlerine farklı deneyimler yaşatan
Sunset Grill&Bar, şimdi de öğle saatlerine özel olarak
eklediği Brasserie konseptiyle yeme içme dünyasına yepyeni
bir soluk getiriyor.
İstanbul’un gözde restoranları arasında yer alan Sunset
Grill&Bar, bar bölümünü şık bir dekorasyonla yenileyerek
Brasserie hizmeti de vermeye başladı. Açıldığı günden bu
yana şehrin en seçkin restoranları arasında yer almayı ba-
şaran Sunset Grill&Bar, şimdi de misafirlerini lezzetli öğle
yemekleri ile buluşturuyor.
Başarılı şefleri tarafından, farklı tat ve sunumlarıyla, öğle ye-
meklerinde lezzet düşkünlerinin vazgeçemediği mekânda,
Fransız şef Fabrice Canelle’in Brasserie için özel olarak ha-
zırladığı yaz menüsünde birçok farklı lezzetler bulunuyor.
Şıklık ve lezzetin buluşma adresi…
Uzakdoğu mutfağından örneklerin yanı sıra şef Fabrice
Canelle’in Akdeniz mutfağından esinlenerek hazırladığı
farklı salata, deniz ürünleri ve et çeşitleriyle beğeni toplayan
Sunset Brasserie’nin menüsünde keçi peyniri ile doldurul-
muş kabak çiçeği tempura, fesleğen sosu ile tatlandırılmış
enginar, avokado ve limon aromalı patates püresi ile servis
edilen Somon balığı öne çıkan lezzetler arasında yer alıyor.
NOLA İSTANBUL
“SUNSET BRASSERIE’’
Galata’nın
En Yenisi
Öğle Yemeklerinizin Yeni Buluşma Noktası: